Ουκρανία: Φτάνει στο Κίεβο η αποστολή του ΙΑΕΑ για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Νεα


Η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που θα επισκεφθεί τον κατεχόμενο από τους Ρώσους πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στην νότια Ουκρανία, αναχώρησε από την Βιέννη και αναμένεται να φτάσει σήμερα (Δευτέρα 29/8) στο Κίεβο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

«Αναμένεται ότι η αποστολή θα αρχίσει να εργάζεται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια τις επόμενες μέρες», έγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για συνομιλίες – Γιατί την παρομοίασε με αλιγάτορα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας σήμερα στο φόρουμ για θέματα στρατηγικής (Bled Strategic Forum), που πραγματοποιείται στην πόλη Μπλεντ της Σλοβενίας, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για συνομιλίες και την παρομοίασε με αλιγάτορα που προσπαθεί να καταλάβει κάθε τι που δεν του ανήκει, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Δεν είναι έτοιμοι (οι Ρώσοι-σ.σ) για συνομιλίες, δεν έχουν την επιθυμία να τις κάνουν. Γι αυτούς συνομιλίες είναι μια σειρά τελεσιγράφων, ότι εμείς πρέπει να αναγνωρίσουμε το Ντονμπάς και την Κριμαία ως ρωσικά εδάφη. Και πρόσφατα άρχισαν να λένε δημόσια ότι η Ουκρανία πρέπει να αναγνωρίσει τον νότο της χώρας μας ως ρωσικό έδαφος, αφού θα διεξάγουν μια σειρά ‘δημοψηφισμάτων’» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ουκρανός πρόεδρος συνέκρινε την Ρωσία με τον αλιγάτορα, ο οποίος επιδιώκει να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr