Ουκρανία: Νέα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από την Ολλανδία στο Κίεβο

Νεα


«Ο πόλεμος αυτός θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο προβλέπαμε ή ελπίζαμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να καθόμαστε και να κοιτάζουμε παθητικά πώς εξελίσσεται. Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένου και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο» είπε ο Μαρκ Ρούτε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας επισκέφθηκε νωρίτερα την Μπούτσα, το Ιρπίν και την Μποροντιάνκα, τρεις κωμοπόλεις στα περίχωρα του Κιέβου τις οποίες είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του πολέμου και έγιναν σύμβολα των ωμοτήτων.

Ο Ρούτε ανακοίνωσε την αποστολή στην Ουκρανία νέων συστημάτων πυροβολικού, μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και οικονομική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ολλανδού πρωθπουργού στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Ζελένσκι ανέφερε μέσω του Telegram ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Ρούτε και ευχαρίστησε την Ολλανδία, μια χώρα που συμπεριλαμβάνεται «στους κορυφαίους δέκα εταίρους» της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr