Ουκρανία: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Νεα


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν – τέσσερις από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση – σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο σήμερα, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ολέχ Σινεχούμποφ.

Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει, αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε το Κίεβο ότι εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα πλήγματα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, που τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Κρεμλίνου από τον Μάρτιο.

«Επιβεβαιώνει την επιθυμία των ουκρανικών αρχών να δημιουργήσουν τους όρους μιας πυρηνικής καταστροφής όχι μόνο στο έδαφός τους, αλλά και σε όλη την Ευρώπη», υποστήριξε η Μαρία Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα με drone τη Δευτέρα «μερικές δεκάδες μέτρα από κρίσιμες δομές για την ασφάλεια του σταθμού, μια δεξαμενή χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου και τη δεξαμενή ψύξης ενός αντιδραστήρα».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως το Κίεβο έπληξε και πάλι την περιοχή χθες, Τετάρτη. Ρωσικά ΜΜΕ δημοσίευσαν εικόνες που υποτίθεται ότι δείχνουν καπνούς στην πόλη Ενέργκονταρ, όπου βρίσκεται ο σταθμός. Το AFP σημειώνει πως δεν μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr