Ουκρανία: Διστακτική η Ιαπωνία να “συμβαδίσει” με την Ε.Ε στο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου

Νεα


Με πολύ προσεκτική διατύπωση ο  Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κοΐτσι Χαγκιούντα, περιέγραψε τη στάση της χώρας του απέναντι στο εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο που εισηγήθηκε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη  4/5, στο 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Παράλληλα ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αυξήσει τις εξαγωγές Υγροποιημένου Φυσικού αερίου προς τη χώρα του.

Η Ιαπωνία θα αντιμετώπιζε «δυσκολία» εάν δοκίμαζε να ακολουθήσει αμέσως την Ευρώπη και επέβαλε εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, είπε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε πως θα συζητήσει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με τους υπόλοιπους ηγέτες της G7 εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, η Ιαπωνία ανησυχεί για τις συνέπειες που θα είχε η κήρυξη εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που εισάγει στην οικονομία της.

«Δεδομένου ότι η Ιαπωνία έχει όρια ως προς τους ενεργειακούς πόρους, θα δυσκολευόμασταν να συμβαδίσουμε αμέσως ως προς αυτό», εξήγησε ο κ. Χαγκιούντα σε δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του κ. Χαγκιούντα με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο, Ιαπωνία και ΗΠΑ συμφώνησαν εξάλλου σε διαστάσεις που αφορούν την παραγωγή ημιαγωγών, τη διαφοροποίηση των προμηθειών μικροεπεξεργαστών, την αύξηση της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr