Ουκρανία: Δεκάδες άμαχοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ – Ρωσικές επιθέσεις στα νότια και τα ανατολικά

Νεα


Τα όπλα σίγησαν για λίγο στην περιοχή της Μαριούπολης για να αποχωρήσουν από το εργοστάσιο της Αζοφστάλ οι πρώτοι άμαχοι, εγκλωβισμένοι επί εβδομάδες, με λεωφορεία και συνοδεία οχημάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Ερυθρού Σταυρού. Το εργοστάσιο, στο οποίο παραμένουν ακόμη εκατοντάδες μαχητές και πολίτες, είναι μισογκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς και χρησιμοποιήθηκαν χοντρά σχοινιά για να καταφέρουν να βγουν οι άμαχοι από τα έγκατά του.

Το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία συνεχίζεται αδιαλείπτως.

Τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν την Κυριακή σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Λίμαν στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου και υπό την απειλή ρωσικής επίθεσης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Πάβλο Κυριλένκο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πύραυλοι κατέστρεψαν έναν διάδρομο προσγείωσης και ένα υπόστεγο αεροσκαφών που μέσα βρίσκονταν ξένα όπλα, σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό. Ισχυρίζεται ότι τα όπλα που καταστράφηκαν είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και από ευρωπαϊκές χώρες.

  • Ζελένσκι στην ΕΡΤ: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσει η Ουκρανία» – Τι είπε για το βίντεο στην ελληνική βουλή

Απομάκρυνση αμάχων από το Αζοφστάλ 

Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων, κυρίως γυναικόπαιδα, απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, το τελευταίο προπύργιο των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr