Οριοθετημένη η φωτιά στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Τα Νεα της Περιφερειας


Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/5/2022) στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου. Στις φλόγες τυλίχτηκε κέντρο οικοδομικών υλικών, κοντά σε μονάδα ανακύκλωσης κάτι που έκανε αρκετά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μετά από εργώδεις προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε μια τιτάνια προσπάθεια να μην ξεφύγει η πυρκαγιά από την ξυλαποθήκη και μάντρα οικοδομικών υλικών, όπου αρχικά εκδηλώθηκε η φωτιά, εξελίχθηκε  η προσπάθεια των πυροσβεστών στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά οριοθετήθηκε, ωστόσο ακόμα δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος να επεκταθεί και σε γειτονικές επιχειρήσεις με ακόμα πιο εύφλεκτα υλικά αλλά και δεξαμενές, γι’ αυτό και το περιστατικό σήμανε συναγερμό σε όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη, αν τυχόν χρειαστούν.

Περιμετρικά της φλεγόμενης επιχείρησης η αστυνομία έχει αποκόψει την κυκλοφορία ενώ οι μεγάλες ποσότητες νερού που έφτασαν τόσο από το αεροδρόμιο όσο και από τις υδροφόρες του δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας, βοήθησαν σημαντικά ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά, που κινδύνεψε να μετατρέψει σε κρανίου τόπο τη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν στο σημείο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr