Οργή Στόλτενμπεργκ και Μακρόν για τα δημοψηφίσματα – εξπρές του Πούτιν

Νεα


«Νέα κλιμάκωση του πολέμου» χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τα δημοψηφίσματα που σκοπεύουν να οργανώσουν οι διορισμένοι από τη Ρωσία επικεφαλής των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

Ο ίδιος κατήγγειλε σήμερα τα «υποτιθέμενα δημοψηφίσματα» που σκοπεύουν να διοργανώσουν οι διορισμένες από τη Μόσχα αρχές στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντάς τα «νέα κλιμάκωση του πολέμου του Πούτιν».

Συγκεκριμένα, ο κ Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε στο Twitter: «Αυτές οι απομιμήσεις δημοψηφισμάτων δεν έχουν καμία νομιμότητα και δεν αλλάζουν τη φύση του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να εντείνει τη στήριξή της στην Ουκρανία», είπε ακόμη.

Στο μεταξύ, στο ότι τα δημοψηφίσματα που σχεδιάζονται σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, αναφέρθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στην ανατολική Ουκρανία αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

«Αν η ιδέα του δημοψηφίσματος για το Ντονμπάς δεν ήταν τόσο τραγική, θα ήταν αστεία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

ertnews.gr