Οργή Μπάιντεν για απόφαση κατά αμβλώσεων: «Οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους»

Νεα


Τη σαφή δυσαρέσκειά του εκδήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, ανατρέπτοντας μια απόφαση – νόμο πενήντα χρόνων. Χαρακτήρισε ειδικότερα «λυπηρή» την ημέρα αυτήν, τόσο για τη Δικαιοσύνη, όσο και για ολόκληρη την Αμερική.

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στράφηκε εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης των Ρεπουμπλικανών, ενώ έθεσε ακόμη το ζήτημα της ασφάλειας των γυναικών, οι οποίες θα «αναγκάζονται να μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους».

«Εάν οποιοσδήποτε πολιτειακός ή τοπικός αξιωματούχος – υψηλός ή χαμηλός – προσπαθήσει να παρέμβει όταν μια γυναίκα ασκεί το βασικό της δικαίωμα να ταξιδεύει, θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να καταπολεμήσω αυτή τη βαθιά αντιαμερικανική επίθεση», πρόσθεσε.

Ορισμένες πολιτείες λένε ότι «θα προσπαθήσουν να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν σοβαρά την πρόσβαση σε αυτά τα φάρμακα», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «οι εξτρεμιστές κυβερνήτες και οι πολιτειακοί νομοθέτες ψάχνουν να μπλοκάρουν το email ή να ψάξουν το φαρμακείο ενός ατόμου, είναι «λάθος και ακραίοι και εκτός επαφής με την πλειοψηφία των Αμερικανών».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι οργανώσεις υγείας έχουν δηλώσει ότι «με τον περιορισμό της πρόσβασης σε αυτά τα φάρμακα, η μητρική θνησιμότητα θα ανέβει στην Αμερική».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών θα διασφαλίσει ότι τα φάρμακα θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr