Οργή Δένδια στον εκβιασμό της Λιβύης – Η Τρίπολη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα

Πολιτικη


Σε πλήρη εξέλιξη ο ωμός εκβιασμός της Λιβύης προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια μετά το επεισόδιο κατά την επίσκεψη στη χώρα. Το πρόγραμμα του κ. Δένδια στην Τρίπολη προέβλεπε εξαρχής ότι θα συναντούσε μόνο τον θεσμικό παράγοντα της χώρας, Μοχάμεντ Μένφι κάτι που αιφνιδίως άλλαξε καθώς στο αεροδρόμιο εμφανίστηκε η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών προκαλώντας την οργή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ο οποίος δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και αναχώρησε για τη Βεγγάζη. Η Λιβύη κλιμακώνει την ένταση με μια σειρά από ανακοινώσεις.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δράττονται της ευκαιρίας και σχολιάζουν με δεικτικό τρόπο το διπλωματικό επεισόδιο με τον ΥΠΕΞ στη Λιβύη ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης στο πρακτορείο Αnadolu η Τρίπολη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα έχει συνομιλίες με την εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης

Σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου της ΕΡΤ στη Λιβύη, Νίκου Μελέτη, έντονα δυσαρεστημένος με τη στάση της υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης είναι ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι που είχε ζητήσει από τη Λίβυα ΥΠΕΞ να μην αναμειχθεί στην επίσκεψη και να μην πάει στο αεροδρόμιο όπου είχε στείλει ο ίδιος δικιά του αποστολή για την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr