Ομογενείς από την Ουκρανία φιλοξενούνται σε κατασκήνωση και περιγράφουν τον Γολγοθά της προσφυγιάς (video)

Νεα


Ομογενείς οικογένειες προσφύγων από τα ελληνόφωνα χωριά της Ουκρανίας, ήρθαν στην Ελλάδα και μένουν στην κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα από τις 7 Μαρτίου μαζί με τα νεογέννητα παιδιά τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» δύο Ουκρανές που έγιναν πρόσφατα μητέρες, αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την μετακίνησή τους στην χώρα και απαντούν αν επρόκειτο να ξανά επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Οι δύο Ουκρανές κυοφορούσαν κατά την μετανάστευσή τους, γεγονός που τούς δημιουργούσε επιπλέον δυσκολίες. Το ευχάριστο γεγονός είναι πως κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά χωρίς επιπλέον προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η μια Ουκρανή γέννησε πριν από 10 ημέρες και η δεύτερη πριν από 40 ημέρες, φέρνοντας στον κόσμο δύο υγιέστατα μωρά.

Όπως ανέφεραν και οι ίδιες «ήταν πάρα πολύ δύσκολη η διαδρομή και εκτός αυτού περιμέναμε πολλές ώρες στα σημεία ελέγχου λόγω του συνωστισμού».

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, δεν έπαψαν να χάνουν το χαμόγελό τους και την αισιοδοξία τους, εκφράζοντας την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους προς όλους τους Έλληνες.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες γιατί μας δέχτηκαν και μας εξασφάλισαν όλες τις συνθήκες παραμονής στην χώρα», είπαν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η νοσταλγία για τις οικογένειες και τους συγγενείς που άφησαν πίσω τους είναι μεγάλη. Με πόνο ψυχής απάντησαν στην ερώτηση αν επρόκειτο να ξαναγυρίσουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr