Ομοβροντία καταδίκης στην Άγκυρα: Αυστηρά μηνύματα από Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κομισιόν – Ηχηρή δήλωση Μητσοτάκη

Νεα


Με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις της Τουρκίας με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς για την εκτός ορίων τουρκική επιθετικότητα.

«Έχουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται και υπό αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου. Ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην τελετή απονομής των Βραβείων του ΕΒΕΑ και συνέχισε: «Τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες. Για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα».

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να τροφοδοτήσει με διαρκείς δηλώσεις την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Εμείς δεν πρόκειται να συνεισφέρουμε με υβριστικές δηλώσεις, με παράτυπες, παράνομες, παράλογες διεκδικήσεις, με ισχυρισμούς πέραν των ορίων του Διεθνούς Δικαίου σε μία διαρκή κλιμάκωση με τη γείτονα Τουρκία. Πάντοτε προσβλέπουμε στην επίλυση όλων των διαφορών μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα και από τις Βρυξέλλες. Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της EE σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ. 

«Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr