Ολυμπιακός: Το ενδελεχές τσεκάρισμα του Χουάνγκ και η “πασαρέλα” του Κατάρ

Αθλητικα


Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έστω σε επίπεδο scouting απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο την αγορά είναι ο Χουάνγκ ιν Μπέομ, με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο να εντείνει το τσεκάρισμά του. Γκλάντμπαχ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης δύο από τις ομάδες που σκανάρουν τον διεθνή Νοτιοκορεάτη.

Οι Αγγλοσάξονες, εύστοχα, την αποκαλούν silly season. H περίοδος των ανοησιών. Αυτή που προηγείται χρονικά, αλλά και ενίοτε καλύπτει, τις μεταγραφικές περιόδους.

Τότε που η σεναριολογία κυριαρχεί και μπορεί να φέρει – εν προκειμένω – την «καρφωμένη» για χρόνια στη μετριότητα της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφααίρου να ενδιαφέρεται για τον Ουσεϊνού Μπα, εμφανιζόμενη ως διατεθειμένη να προσφέρει στον Ολυμπιακό 4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του, την ώρα – που ακόμη και στα ξεχασμένα πια, καλά της χρόνια – το μεγαλύτερο ποσό που έχει διαθέσει ποτέ για αγορά ποδοσφαιριστή είναι τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η πόσο μάλλον να προστίθεται “πακέτο” στον Σενεγαλέζο στόπερ γι’ αυτούς που “ενδιαφέρεται” ο γερμανικός σύλλογος, ο 38χρονος, σε φάση ανάρρωσης από σοβαρό τραυματισμό, χωρίς την παραμικρή διάθεση να… κουνήσει από την Ελλάδα στα ποδοσφαιρικά του ύστερα, δημοσιοποιώντας πρόσφατα την αγωνία του για το τι μπορεί το τρέχον πρόβλημά του να του επιφέρει (ως και τέλος καριέρας όπως παραδέχτηκε πως φοβάται), Ματιέ Βαλμπουενά.


Silly Season.

Μαγαζί γωνία ο Ολυμπιακός. Πάντα συγκινεί την αγορά, πάντα βρίσκεται υπό την σοβαρή παρακολούθηση της διεθνούς αγοράς για τα καλούδια που όντως μπορεί να προσφέρει στο παζάρι. Στη φετινή σεζόν, μετά από μια περίοδο που (και λόγω των συνθηκών που επέβαλλε η πανδημία), η Super League δεν αποτέλεσε προτιμητέο προορισμό απεσταλμένων ευρωπαϊκών ομάδων, τα δεδομένα και η… επισκεψιμότητα δείχνουν μεταστροφή.

Και οι παρουσίες σε παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας, αποτελούν μέρος της επιβεβαίωσης αυτής της μεταστροφής. Για αρκετούς ποδοσφαιριστές τους έχουν καταγραφεί ταξίδια scouting, παρουσίες εκπροσώπων στις εξέδρες. Εντύπωση προκαλεί η απουσία από τη συγκεκριμένη ειδησεογραφία του πιθανώς καλύτερου και σταθερότερου σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, του Χουάνγκ Ιν Μπέομ. Δείγμα και αυτό των συνθηκών που επικρατούν στην (παρατεταμένη ενίοτε) silly season.

Γκλάντμπαχ και Άιντραχτ

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως ο διεθνής Νοτιοκορεάτης είναι τη δεδομένη στιγμή πιθανότατα ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr