Ολοκληρώθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη

Πολιτικη


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Σε ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει το λογισμικό Predator ή άλλο παράνομο σύστημα παρακολουθήσεων προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Κωνσταντόπουλος, τέσσερα ήταν τα άτομα που είχαν κληθεί και πέρασαν το κατώφλι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων καθώς και ο διοικητής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μια συνεδρίαση στην οποία ανέβηκαν οι τόνοι της κριτικής κατά της κυβέρνησης εκ μέρους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και το βασικό ερώτημα που υπήρχε ήταν αν η ελληνική πολιτεία έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator, θέμα για το οποίο πριν αρχίσει η συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε πει ότι η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί και δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοιο κακόβουλο λογισμικό. Σχετική θέση εξέφρασε στην Επιτροπή και ο κ. Γεραπετρίτης λέγοντας ότι εμείς δεν έχουμε πάρει αυτό το λογισμικό και μάλιστα παρέπεμψε στο αυστηρότατο πλαίσιο το οποίο διέπει τη λειτουργία της Ελλάδας στο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr