Οι Ρώσοι πλήττουν θέσεις των Ουκρανών στο Χάρκοβο – Χιλιάδες άνθρωποι φέρεται να διαφεύγουν στη Ρωσία

Νεα


Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου με πλήγματα ακριβείας, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ανακοινώνει ανακατάληψη εδαφών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων από τους Ρώσους. Η επιδιόρθωση γραμμής μεταφοράς ενέργειας προς τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιτρέπει πλέον την ασφαλή απενεργοποίησή του, καθώς η λειτουργία του έχει πλέον εντελώς σταματήσει.

Σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται ότι τα πλήγματα του ρωσικού στρατού εκτελούνται από αερομεταφερόμενες δυνάμεις, από πυραύλους και από το πυροβολικό. Το πρακτορείο Reuters, που αναμετέδωσε την ανακοίνωση, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την επαρχία του Χαρκόβου, υποστήριξε ότι «χιλιάδες» άνθρωποι έφυγαν προς τη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο λόγω των σφοδρών συγκρούσεων. «Δεν ήταν η ευκολότερη νύχτα, δεν ήταν το ευκολότερο πρωινό. Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα» ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Ανακατάληψη εδαφών από τους Ουκρανούς

Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Από τις αρχές…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr