Οι Ρώσοι εκκενώνουν τρεις πόλεις κοντά στο Χάρκοβο, όπου πλησιάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις

Νεα


Ρώσος κατοχικός αξιωματούχος στην περιοχή του Χαρκόβου ανακοίνωσε ότι απομακρύνονται οι πολίτες από τρεις κατεχόμενες πόλεις, όπου η Ουκρανία εξαπέλυσε αιφνιδιαστική αντεπίθεση.

Ο Βιτάλι Γκάντζεφ μιλώντας σε εκπομπή του της κρατικής τηλεόρασης είπε ότι εκκενώνονται οι πόλεις Ιζιούμ, Κουπιάνσκ και Βέλικι Μπουρλούκ. Εάν υπάρξουν προβλήματα με τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων αυτών ο ίδιος είπε ότι θα ζητήσει βοήθεια από τις αρχές του Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία.

Το Κουπιάνσκ και το Ιζιούμ είναι ζωτικής σημασίας κέντρα στην εφοδιαστική αλυσίδα του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Ντονμπάς. Και οι δύο πόλεις απειλούνται από την εντυπωσιακή αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Κίεβο, το οποίο υποστηρίζει ότι έχει διεισδύσει έως και 50 χιλιόμετρα στις ρωσικές γραμμές αυτήν την εβδομάδα.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου, που εδρεύει στις ΗΠΑ, προέβλεψε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν το Κουπιάνσκ εντός των επόμενων 72 ωρών.

Μιλώντας νωρίτερα στη ρωσική τηλεόραση ο Γκάντσεφ παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν μια «σημαντική νίκη» στην περιοχή του Χαρκόβου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ReutersΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr