Οι μισοί από τους ακολούθους του Μπάιντεν στο Twitter είναι ψεύτικοι λογαριασμοί, αποκαλύπτει έλεγχος

Νεα


Σχεδόν οι μισοί από τους 22,2 εκατομμύρια ακολούθους του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Twitter είναι ψεύτικοι λογαριασμοί, σύμφωνα με ένα εργαλείο ελέγχου που παρέχει η εταιρεία λογισμικού SparkToro.

Το εργαλείο της SparkToro διαπίστωσε ότι το 49,3% των λογαριασμών που ακολουθούν τον επίσημο λογαριασμό @POTUS στο Twitter είναι «ψεύτικοι ακόλουθοι», βάσει ανάλυσης διαφόρων παραγόντων, όπως η τοποθεσία, προεπιλεγμένες εικόνες προφίλ και νέοι χρήστες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ ο οποίος προσπαθεί επί του παρόντος να αγοράσει το Twitter, έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών και μια πιθανή λήψη δραστικών μέτρων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα χρήστες όπως ο Μπάιντεν να χάσουν τεράστιο αριθμό οπαδών.

Ο Μασκ δήλωσε νωρίς την Τρίτη ότι η συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσε να προχωρήσει μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα με τους ψεύτικους λογαριασμούς και φάνηκε να επικρίνει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, υποστήριξε ότι το 20% των λογαριασμών του Twitter ήταν «ψεύτικοι/σπαμ λογαριασμοί» και ότι το ποσοστό αυτό ήταν «4 φορές μεγαλύτερο από αυτό που ισχυρίζεται το Twitter, θα μπορούσε δε να είναι “πολύ” μεγαλύτερο».

«Η προσφορά μου βασιζόταν στο ότι οι καταθέσεις του Twitter στην SEC είναι ακριβείς» έγραψε ο Μασκ. «Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter αρνήθηκε δημοσίως…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr