Οι εκατομμυριούχοι των κρυπτονομισμάτων επενδύουν στη Bitcoin City

Οικονομια


Οι εκατομμυριούχοι των κρυπτονομισμάτων σχηματίζουν ουρές για να επισκεφθούν το Ελ Σαλβαδόρ, τη μοναδική χώρα μέχρι στιγμής, που έχει υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Αν και η χώρα επιτρέπει στους πολίτες της να χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα για τις καθημερινές τους αγορές, αυτή δεν είναι η κύρια αιτία πίσω από τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών στην χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Όπως αναφέρει η έρευνα του MIT Technology Review, οι επενδυτές που επισκέπτονται το Ελ Σαλβαδόρ επιδιώκουν να επενδύσουν στην Bitcoin City, ένα φιλόδοξο πρότζεκτ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ναγίμπ Μπουκέλε, τον Νοέμβριο του 2021. Τότε, είχε δηλώσει ότι η χώρα θα εκδώσει ομόλογα Bitcoin για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της πόλης, η οποία θα χτιστεί κοντά στο ηφαίστειο Conchagua.

Τα σχέδιά του για την πόλη περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας του ηφαιστείου και την χρήση της για την εξόρυξη Bitcoin. Οι κάτοικοι δεν θα πληρώνουν φόρους εκτός από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ). Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε ένα σχέδιο πόλης, η οποία θα είναι μια κυκλική αστική περιοχή με μια κεντρική πλατεία σε σχήμα Β.

Με τόσο φιλόδοξα σχέδια και υποσχέσεις, δεν είναι περίεργο που οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων κατευθύνονται προς το Ελ Σαλβαδόρ. Εάν κατασκευαστεί, η Bitcoin City θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η τέλεια ουτοπία για τους υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων, οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν δικαιοδοσίες φιλικές προς τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr