Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σλοβακίας στο επίκεντρο της συνάντησης της Κ. Σακελλαροπούλου με την ομόλογό της

Πολιτικη


Οι εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Σλοβακίας και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης τα σημαντικά διεθνή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνέπειές της.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Σλοβακίας χαρακτηρίζονται από εποικοδομητική συνεργασία, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, καθώς μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες και έχουμε την ίδια προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ως κράτη-μέλη της ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ έχουμε καταδικάσει ρητά και απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία αμφισβητεί βασικές έννοιες του Διεθνούς Δικαίου, όπως το απαραβίαστο των συνόρων και το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να επιλέξει τον πολιτικό του προσανατολισμό».

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε, ότι «η εισβολή αυτή επέφερε ανατροπή του συστήματος ασφαλείας, όπως οικοδομήθηκε στην Ευρώπη με κόπο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη τόσο στην ήπειρό μας όσο και στον κόσμο ολόκληρο» και προσέθεσε ότι «πυροδότησε επίσης μια σειρά από αλλεπάλληλες κρίσεις – στην ακρίβεια, στην ενεργειακή επάρκεια, δημιούργησε κίνδυνο επισιτιστικής ανεπάρκειας,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr