Οικονόμου: Πλήρες και συνεκτικό το ν/σ για τις παρακολουθήσεις – Δίνει απάντηση σε σειρά από στρεβλώσεις

Πολιτικη


Στο νέο πλαίσιο που τέθηκε σε διαβούλευση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ΕΥΠ, την άρση του απορρήτου και τα κακόβουλα λογισμικά, αναφέρθηκε διεξοδικά στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως πρόκειται για «Πλήρες συνεκτικό νομοσχέδιο που δίνει απάντηση σε μια σειρά από στρεβλώσεις». Ερωτηθείς για το διπλωματικό επεισόδιο στην Τρίπολη της Λιβύης και τη ματαίωση της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, παρέπεμψε στην  επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας πως «η επίσκεψη συνεχίζεται κανονικά και προφανώς τα ταξίδια και οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με το νέο σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις επιτυγχάνονται τρεις στόχοι:

  • Πρώτον, με γρήγορα αντανακλαστικά θεραπεύονται παθολογίες και δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν.
  • Δεύτερον, καθιερώνονται διαδικασίες και πλαίσιο λειτουργίας που περιορίζουν τη διακριτική ευχέρεια την οποίαν είχαν τα όργανα που εμπλέκονταν στη διαδικασία άρσης απορρήτου.
  • Τρίτον, δημιουργείται το πιο σύγχρονο και συνεκτικό πλαίσιο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα σχετικά θέματα, δεδομένου μάλιστα ότι παρότι ανάλογα ζητήματα προέκυψαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μόνο στην Ελλάδα έρχεται άμεσα νομοθετική παρέμβαση.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr