Ν. Χριστοδουλάκης στο Πρώτο: Υπάρχει απειλή από τον πληθωρισμό αλλά δεν χρειάζεται πανικός- Απέχουμε από δράματα του παρελθόντος (audio)

Πολιτικη


«Ναι μεν υπάρχει σοβαρή απειλή από τον πληθωρισμό, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ψυχραιμία για να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε και πώς θα τα καλμάρουμε και όχι πώς θα τα οξύνουμε» τόνισε ο πρώην Υπουργός και καθηγητής Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Με την παραδοχή ότι το περιβάλλον στην οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολο και χειροτερεύει, ο κ. Χριστοδουλάκης εκτιμά ότι οι ρυθμοί της επιδείνωσης «απέχουν ακόμη από πολλά δράματα που έχουμε δει στο παρελθόν». Όπως εξήγησε, στον πληθωρισμό ένας μεγάλος κίνδυνος είναι να τα προσλαμβάνουμε όλα σε υπερβολικό βαθμό, να θεωρούμε ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου, ότι θα αυξηθούν οι τιμές πάρα πολύ. «Αυτό πολλές φορές είναι ένα προκάλυμμα για να αυξάνουν τις τιμές αυτοί που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ακριβότερα» σημείωσε.

«Περιμένω πως τα πράγματα ενδεχομένως θα χειροτερέψουν στο επόμενο διάστημα, αλλά όχι πάρα πολύ. Θα εξαρτηθεί από μια σειρά παράγοντες που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε με ακρίβεια. Εξαρτάται από το πώς θα πάει το διεθνές εμπόριο τροφίμων και ιδιαίτερα σιτηρών, η ροή του ρώσικου πετρελαίου στην Ευρώπη και το πώς θα πάει η ροή του φυσικού αερίου. Πρέπει όλα αυτά να τα σταθμίζουμε σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει να βλέπουμε συνεχώς τις εξελίξεις, να κρατάμε τον κόσμο ενήμερο για να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει και όχι να μπλέκει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr