Ν. Χαρδαλιάς από Άγιο Ευστράτιο: Αδιαπέραστο τείχος οι Ένοπλες Δυνάμεις μας

Πολιτικη


Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την πτώση του Mirage κατά τη διάρκεια σκληρής αερομαχίας στις 18 Ιουνίου του 1992 πάνω από τον Άη Στράτη, που παρέσυρε στο θάνατο τον ηρωικό ιπτάμενο, σύμβολο για τους αεροπόρους, Νικόλαο Σιαλμά.

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και η στρατιωτική ηγεσία παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο μνημείο, που στήθηκε προς τιμήν του πρώτου Έλληνα ιπτάμενου που έπεσε στο καθήκον κατά τη διάρκεια αερομαχίας.

Τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει” διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το χρονικό

(ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς απογειώθηκε από την Τανάγρα ακριβώς πριν 30 χρόνια για την αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών.

Ο Υποσμηναγός Σιαλμάς της 342 Μοίρας «Σπάρτη», πολύ γρήγορα με το Mirage F-1 βρέθηκε στην ουρά του τουρκικού F-16 και ξεκίνησε μια ανηλεής αερομαχία.

Από τα περίπου 6000 πόδια ξεκίνησαν να βυθίζονται, με το Ελληνικό Mirage F-1 να μην αφήνει περιθώριο στο τουρκικό F-16.

Τελευταία στιγμή ο Τούρκος ιπτάμενος άλλαξε πορεία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr