Ν. Πετρίτσι Σερρών: Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος που «έγραψε ιστορία»

Τα Νεα της Περιφερειας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη διοργάνωση του «Belles Historic Trail» που πραγματοποιήθηκε με αφετηρία και τερματισμό το Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Περισσότεροι από 200 δρομείς, λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, πήραν μέρος στους δύο αγώνες, των 21,1 χιλιομέτρων («Belles Historic Trail») και 8,1 χιλιομέτρων («Sultanitsa Trai Run») στις επιβλητικές πλαγιές της οροσειράς του Μπέλλες.

Ο μικρότερος αθλητής του αγώνα, ο 12χρονος Βασίλης Καντούρης

Η διοργάνωση είχε πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία αφού τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου μαζί με τους εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και φρόντισαν για όλα ενώ η διαδρομή με τα καταπράσινα και ιστορικά μονοπάτια, ενθουσίασε τους δρομείς που συμμετείχαν δίνοντας όλοι τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά στο 2ο Belles Historic Trail.

Με εθελοντές σε όλο μήκος της διαδρομής, με σωστή σηματοδότηση, με παραδοσιακές πίτες και ποντιακά πιροσκί για όλους τους συμμετέχοντες,

εκφωνητή στην αφετηρία και τον τερματισμό του αγώνα, μουσική που έδινε έναν διαφορετικό κι ευχάριστο τόνο, παρουσία γιατρού και ασθενοφόρου από την Εθελοντική Επίλεκτη Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) Σιντικής, καλάθια με παραδοσιακά προϊόντα για τους πρώτους, μετάλλια και διπλώματα κ.α. ήταν αυτά που έκαναν τους διοργανωτές να πάρουν τα εύσημα από τους δρομείς οι οποίοι ήρθαν από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στα 21 χιλιόμετρα στους άνδρες οι τρεις πρώτοι ήταν οι: Άγγελος Αμανατίδης (02:02:47), Χρήστος Παρασκευάς (02:05:54) και Γιάννης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr