Ν. Παπαθανάσης στο Πρώτο: Προοπτική για έκρηξη επενδύσεων- Η ανάπτυξη δίνει το περιθώριο για στήριξη στην κοινωνία (audio)

Οικονομια


«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή την ανάπτυξη γιατί μπορεί και δημιουργεί αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο έτσι ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στο άλμα του ΑΕΠ κατά 7,7% στο β’ τρίμηνο του έτους, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.
Μάλιστα σημείωσε ότι είναι καθαρό νούμερο, είναι αποπληθωρισμένη η αύξηση του ΑΕΠ, ενώ το πραγματικό είναι πολύ ψηλότερο.

«Προφανώς από την ανάπτυξη βρίσκεται ο όποιος χώρος για να μπορούν να δίνονται και τα προγράμματα στήριξης» υπογράμμισε ο Παπαθανάσης, παραπέμποντας στην ΔΕΘ. «Πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο του όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά και το σχέδιο συνολικά για την δεκαετία» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε μια εποχή που αυξάνονται τα επιτόκια, επομένως χρειάζεται μεγάλη σύνεση, προσέθεσε. «Πρέπει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε. Και φέτος θα είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός, επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Παπαθανάσης.
Ερωτηθείς εάν έρχεται πράγματι το πρόγραμμα food pass, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πως είμαστε πολύ κοντά στις σχετικές ανακοινώσεις. «Άλλωστε και με το power pass και με το fuel…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr