Ν. Παπαθανάσης: Από σήμερα (27/7) έως τις 31 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων στο καθεστώς ενίσχυσης “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα”

Νεα


«Ξεκινά από σήμερα (27/7) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022». Αυτό σημειώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ακόμη: «Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου. Ταχύτητα και απλοποίηση σε ένα σύγχρονο και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη προκήρυξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 για το Καθεστώς Ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» υπέγραψε στις 21 Ιουλίου 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα μεταβάλει ουσιαστικά το περιβάλλον χορήγησης κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις, προκειμένου να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοτικότητα των δημόσιων πόρων. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, επιτυγχάνοντας την τροποποίηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και πλέον σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας ορίζονται πολύ υψηλά ανώτατα όρια ενισχύσεων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιοχές μετάβασης. Επίσης, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων για δαπάνες που δεν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr