Ν. Κορέα: Πρόταση στη Β. Κορέα για επανέναρξη των συναντήσεων οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος

Νεα


Για επανέναρξη των συναντήσεων των οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος κάνει λόγο η κυβέρνηση της Ν. Κορέας και προτείνει στη Β. Κορέα συνομιλίες, για το τρόπο που θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί.

Καθώς οι οικογένειες αυτές είναι χωρισμένες  εδώ και δεκαετίες  ο χρόνος είναι πλέον μετρημένος για τα πιο ηλικιωμένα μέλη τους.

Εξαιτίας του χάους του Πολέμου της Κορέας (1950-1953), εκατομμύρια άνθρωποι, γονείς και παιδιά, παντρεμένα ζευγάρια, αδελφοί και αδελφές, ζουν έκτοτε χωριστά.

Η σύρραξη είχε κλείσει με συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όχι με συμφωνία ειρήνης, τα δύο κράτη βρίσκονται ακόμη από τεχνική άποψη σε εμπόλεμη κατάσταση, χωρίζονται από αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες και οι απευθείας επικοινωνία, η ανταλλαγή επιστολών και τηλεφωνημάτων απαγορεύεται αυστηρά.

«Σήμερα, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση προτείνει τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Βορρά με θέμα το ζήτημα των χωρισμένων οικογενειών», είπε ο υπουργός Ενοποίησης Κουόν Γιονγκ-σε.

Η απρόσμενη αυτή πρόταση καταγράφεται εν μέσω υψηλής έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι προκάλεσε το πρόσφατο ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού και την απείλησε με αντίποινα.

Τέτοιες συναντήσεις έχουν οργανωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, ανάλογα με την πορεία των σχέσεων των δύο κρατών. Οι τελευταίες έγιναν το 2018, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης της Σεούλ και της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr