Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός με την πάλη του μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματά του από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο

Πολιτικη


Κάνοντας την αποτίμηση της συζήτησης στη Βουλή την Παρασκευή, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι: “ο κ. πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για τις υποκλοπές. Η συγγνώμη του ήταν υποκριτική, γιατί υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο το απαράδεκτο και αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούνται όλοι».

Για το θεσμικό πλαίσιο, ο κ. Καραθανασόπουλος παρατήρησε ότι “έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες με την μεταφορά ευρωενωσιακών οδηγιών στο ελληνικό δίκαιο”, σημειώνοντας πως “έμεινε στο απυρόβλητο και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης”.

Συμπλήρωσε δε, πως πρόκειται για φαινόμενα που παρατηρούνται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, «πολύ περισσότερο που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχουν οδηγήσει σε έναν πόλεμο και οι μυστικές υπηρεσίες δρουν ανεξέλεγκτα».

Ο Νίκος Καραθασόπουλος μιλώντας στον σταθμό “Real FM” δήλωσε πως “η ΕΥΠ δρα σε ένα σύστημα που υπηρετεί εχθρικά για το λαό συμφέροντα”. Επομένως, συμπέρανε, “οποιαδήποτε υπηρεσία και αν διαμορφωθεί, θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Άρα λοιπόν, δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το δέντρο, αλλά το δάσος συνολικότερα”.

Τέλος, σημείωσε, πως ο λαός είναι αυτός, που με την πάλη του μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα του. «Αυτό σημαίνει πάλη για…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr