Ν. Ηλιόπουλος: Tο αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας Novartis κατέρρευσε

Πολιτικη


«Το κυβερνητικό αφήγημα περί σκευωρίας κατέρρευσε. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη, πρώτα απ’ όλα στους δημοσιογράφους που χαρακτήρισε ως συμμορία και υπόκοσμο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη.

«Η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και υπάρχει δικαστική απόφαση για αυτό. Η Novartis έχει πληρώσει 350 εκ. στις ΗΠΑ για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα. Η δικαστική απόφαση μιλά για πράξεις διαφθοράς και πληρωμές στην περίοδο προ του 2015, προκειμένου να επηρεαστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Απαντώντας στον ισχυρισμό της ΝΔ ότι το σκάνδαλο αφορά γιατρούς, επισήμανε: «το σκάνδαλο αφορά την υπερτιμολόγηση φαρμάκων και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν γιατροί».

«Η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα αμφισβητούσε ένα βασικό θεσμό καταπολέμησης της διαφθοράς: τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ακόμα και τώρα δεν φέρνουν στη Βουλή την ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «το βούλευμα τονίζει τη σημασία αυτών των μαρτύρων».

«Από την πρώτη στιγμή επιμέναμε ότι έχουμε ένα σκάνδαλο και όλα μέχρι σήμερα δείχνουν ότι αυτό το σκάνδαλο είναι εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει το σύνολο των στοιχείων που οδήγησε στην καταδίκη της Novartis στις ΗΠΑ. Είχαμε έγγραφα από τα οποία είχαν σβηστεί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr