Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συντόνιζε τον κοινό μηχανισμό ανάμεσα σε ΕΥΠ και Predator

Πολιτικη


Για «τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που συνιστά παραδοχή ενοχής», κάνει λόγο σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Το μοτίβο είναι το εξής: παρακολουθήσεις που γίνονται από ΕΥΠ και Predator, μια κυβερνητική τροπολογία που καταργεί την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ για την άρση απορρήτου, την επιλογή της κυβέρνησης να μην κληθούν στην εξεταστική κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, όπως ο κ. Δημητριάδης -ανιψιός του κ. Μητσοτάκη- και έχουμε και τη δικαιολογία της κυβέρνησης που λέει “σας παρακολουθούσα για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά έχω καταστρέψει τα αρχεία πια, και δεν θα σας δώσω απαντήσεις”».

Ο κ. Ηλιόπουλος επέρριψε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό και προειδοποίησε: «Είναι σαφέστατο ότι ο κ. Μητσοτάκης συντόνιζε τον κοινό μηχανισμό ανάμεσα σε ΕΥΠ και Predator. Αυτό που προσπαθεί να αποφύγει τώρα στην εξεταστική η ΝΔ δεν θα το αποφύγει όταν η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει προανακριτική επιτροπή. Εκεί θα αναγκαστούν να απαντήσουν».

Αναφερόμενος στις εκλογές είπε: «Εμείς είμαστε στοχοπροσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο, να έχει δηλαδή η χώρα προοδευτική διακυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές. Η βασική διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι εμείς δεν θα δεχθούμε να ξεφτιλίσουμε τους θεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτεύματος. Το να ψηφίσει η χώρα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr