Ν. Ηλιόπουλος: Η “βεντέτα” της κυβέρνησης με τη νέα γενιά στα πανεπιστήμια μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα

Πολιτικη


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, για την πολιτική βίας και σκληρής καταστολής που ακολουθεί, όπως είπε, στα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και αναφερθείς στις χθεσινές εικόνες στο ΑΠΘ, που οδήγησαν στο σοβαρότατο τραυματισμό ενός φοιτητή και στη νοσηλεία του στο νοσοκομείο ο κ. Ηλιόπουλος  προειδοποίησε  ότι, «με αυτά που γίνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με μία κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους βεντέτας απέναντι στη νέα γενιά, κινδυνεύουμε κάθε μέρα να έχουμε νεκρό».

«Μαζευτείτε», είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημείωσε ακόμα ότι «η αστυνομία λέει αστείες αιτιολογίες, είδαμε χθες μια ανακοίνωση που θύμισε τα όσα έλεγε η αστυνομία στην περίφημη υπόθεση της ζαρντινιέρας».

Σχολίασε τις χθεσινές εικόνες στο ΑΠΘ, ως δομικό χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πολιτικής, κατηγορώντας το κυβερνόν κόμμα  ότι έχει επιλέξει από την πρώτη στιγμή, να εμφανίσει την “ασφάλεια” ως ένα πεδίο απλής, γυμνής καταστολής.

Επιχειρηματολόγησε επ’  αυτού λέγοντας ότι η ΝΔ συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη ταυτότητα με τον παραδοσιακό δεξιό κρατικό αυταρχισμό:

«Η επιλογή της καταστολής αποτελεί και μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτήσει ένα αντιδραστικό μπλοκ μέσα στην κοινωνία, πάνω στη λογική που προβάλλουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr