Ν. Ηλιόπουλος: Δείχνει ενοχή ότι καταργήσανε με τροπολογία την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ

Πολιτικη


«Το 60% περίπου των ερωτηθέντων στη σημερινή δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ καταλογίζει την ευθύνη για τις υποκλοπές στον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι τρομακτικό, είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΥΠ – την ίδια στιγμή που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Είναι επίσης τρομακτικό να ακούμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο “εθνικός κίνδυνος” φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσανε μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι δείχνει ενοχή το ότι «με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ» και πρόσθεσε ότι «είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να καλεί συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αφού, με βάση την τροπολογία που ψήφισαν, αυτό είναι παράνομο».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στην σημερινή δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, λέγοντας: «Το 68% των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr