Ν. Δένδιας: Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει εξαπολύσει απειλές πολέμου

Πολιτικη


Για την όξυνση στα ελληνοτουρκικά και τις ελληνορωσικές σχέσεις μίλησε σε εφ΄ όλης  συνέντευξη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Η τουρκική πλευρά ρέπει προς τον αναθεωρητισμό», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και είπε χαρακτηριστικά ότι “προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο και ελπίζουμε το καλύτερο”. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αναφέρθηκε στα διαβήματα προς την Σερβία και την Ουκρανία, σχετικά με την πτώση του μοιραίου Antonov στην Καβάλα, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε πως “οι παγωμένες σχέσεις με την Ρωσία δεν οφείλονται στην Ελλάδα”.

«Η Τουρκία είναι μία χώρα η οποία φαίνεται ότι δεν έχει την ίδια αντίληψη της διεθνούς νομιμότητας που έχουμε εμείς και το λέω επιεικώς. Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε ασχολείται με την ελληνική εξωτερική πολιτική να θεωρήσει το casus belli ως ένα απλό ρητορικό σχήμα» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Newsbomb.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Τουρκία σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσάρτηση του βορείου τμήματος της Κύπρου, ο υπουργός Εξωτερικών όμως σημείωσε πως πιστεύει ότι η Τουρκία «δεν θα προχωρήσει σε απονενοημένα διαβήματα».

«Πάντα οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο και να ελπίζουμε το καλύτερο. Ούτως ή άλλως, η τουρκική πλευρά έχει αρκετές φορές υπερβεί τα εσκαμμένα», τόνισε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει εισβάλει σε διάφορες χώρες, στο Ιράκ, στη Βόρεια Συρία, έχει αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr