Ν. Δένδιας: Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων αποδίδει καρπούς

Πολιτικη


“Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων αποδίδει καρπούς”, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τονίζει: “Λαμβάνουμε πλέον σε σημαντικό βαθμό τη στήριξη των εταίρων μας, οι οποίοι, σε σύγκριση με το παρελθόν, κατανοούν περισσότερο τις θέσεις μας, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε”.

Όπως επισημαίνει, το κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Ουάσινγκτον, αλλά και σε άλλα μήκη και πλάτη της Γης, έχει αλλάξει ριζικά, κάτι το οποίο δεν ήταν αυτονόητο 2 ή 3 χρόνια πριν και ξεκαθαρίζει πως “πέρα από τις προφορικές δηλώσεις, έχουμε γραπτές δεσμεύσεις, συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους, οι οποίες μας ενισχύουν ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή”. Υπενθυμίζει δε, πως στις πρόσφατες επιστολές που απέστειλε σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, δε χρειάστηκε καν να αναπτύξει την επιχειρηματολογία της Ελλάδας, καθώς “οι εξωφρενικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που απλώς παραθέσαμε, συνιστούν άμεση απόδειξη, δεν χρήζουν περαιτέρω σχολίων”.

Ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως η Ελλάδα δεν υποτιμά τις διαρκείς απειλές και δεν εφησυχάζει. ‘Αλλωστε, όπως αναφέρει, παρατηρείται μια…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr