Ν.Δένδιας: Η ΔΕΘ θεσμός – ορόσημο για την ελληνική οικονομία

Νεα


Τη σημασία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την ελληνική οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις και την οικονομική διπλωματία, με έμφαση στο γεγονός ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και για την κυβέρνηση, υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ψηφιακή εφημερίδα Political ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί κάθε χρονιά έναν θεσμό – ορόσημο για την ελληνική οικονομία, όπως και για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας» τονίζει στην αρχή του άρθρου του ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην 86η διοργάνωση της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «λόγω και της στρατηγικής σχέσης που έχουμε οικοδομήσει με τη φίλη χώρα της Μέσης Ανατολής σε όλους τους τομείς». Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζει τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, η οποία κυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή των Ελλήνων. Μία Συμφωνία, όπως υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και αποδεικνύει εμπράκτως την κοινή δέσμευση των κρατών μας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Εστιάζοντας στην οικονομική διάσταση της 86ης ΔΕΘ, επισημαίνει πως αποτελεί, επίσης, μια ακόμη ευκαιρία για την οικονομική διπλωματία της χώρας, την προσέλκυση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr