Ν. Δένδιας: Ελλάδα και ΗΠΑ θα ανακοινώσουν πρωτοβουλία για τις θάλασσες

Πολιτικη


Εξαιρετικά επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που «μάς έδωσε την άνεση να λέμε ότι κατανοούν την ελληνική θέση», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αμέσως μετά την επιστροφή από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στην υπουργική αποστολή που συνόδευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερθείς στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, ο Νίκος Δένδιας είπε πως είχε την ευκαιρία να του δείξει περισσότερους χάρτες από τον Λευκό Οίκο, γιατί υπήρξε το ζήτημα των υπερπτήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Χαρακτήρισε τις υπερπτήσεις «εξαιρετικά ενοχλητικό» ζήτημα και κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια εξωτερική απειλή και μια διεθνή κρίση, δύο σύμμαχες χώρες να έχουν τέτοια προβλήματα και με απόλυτη υπευθυνότητα της Τουρκίας. Αυτό, σημείωσε σε συνέντευξή του στο Star, πρέπει να εξηγηθεί στην αμερικανική πλευρά, ώστε να υπάρχει σαφής κατανόηση του πεδίου.

Παράλληλα, τόνισε πως η όλη συζήτηση δεν είχε να κάνει μόνο με την Τουρκία, καθώς υπάρχουν μια σειρά από προκλήσεις στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Λιβύη, η Ανατολική Μεσόγειος, η δυνατότητα συνεργασιών, το σχήμα συνεργασίας 3+1, η κατάσταση στον αραβικό κόσμο, οι ευκαιρίες συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο και πέρα, με την Ινδία, την Αίγυπτο ήταν κι αυτά κομμάτια των συνομιλιών του με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Κληθείς να απαντήσει αν η θερμή υποδοχή στον…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr