Ν. Δένδιας: Γόνιμη συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Ρουάντα για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών

Πολιτικη


Για γόνιμη συνομιλία σχετικά με την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Ρουάντα έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρουάντα Βίνσεντ Μπιρούτα την Παρασκευή στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, των επενδύσεων και του πολιτισμού, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ – Ρουάντα, και στις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και εξελίξεων στην Υποσαχάρια Αφρική.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Μνημόνια κατανόησης για την πολιτιστική συνεργασία και τον αθλητισμό, μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουάντα, υπογράφηκαν στην Αθήνα μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Βίνσεντ Μπιρούτα. Tα μνημόνια συνεργασίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr