Ν. Δένδιας από Σεράγεβο: Η Τουρκία εκτίθεται, αποδεικνύει σε όλους ότι μας απειλεί

Πολιτικη


Μηνύματα στήριξης στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο έστειλε την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Σεράγεβο. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «η Τουρκία απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί».

«Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο και δεν μπορεί να γίνει ανεκτός από όπου και αν προέρχεται» διεμήνυσε νωρίτερα ο κ. Δένδιας.

«Η περιοχή μας έχει υποφέρει αρκετά στην πάροδο των χρόνων και πρέπει να βάλουμε ένα τέλος και πρέπει όλοι να προχωρήσουμε προς το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Για τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, σχολίασε:

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.

Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr