Ν. Αναστασιάδης: Μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μου θα συνεχίσω τις άοκνες προσπάθειες για επίτευξη λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο

Νεα


Στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, καθώς και στην κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση τους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του κατά τη δεξίωση που παρέθεσε η Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ, με την ευκαιρία της 246ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στον χαιρετισμό του στη δεξίωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει μια εξαίρετη και συνεχώς αναβαθμιζόμενη εταιρική σχέση των δύο χωρών που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πως είναι κοινό το όραμα για περαιτέρω ενδυνάμωση της.

Αναφερόμενος στις δράσεις που συνέβαλαν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την υπογραφή της Δήλωσης Πρόθεσης για Θέματα Ασφάλειας, την κοινή δέσμευση και στενή συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, της διακίνησης προσώπων και ναρκωτικών, καθώς και για συνεργασία σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Επεσήμανε ακόμα την «αμερικανική επένδυση», όπως ανέφερε, στο κέντρο CYCLOPS, «ένα εξαίρετο περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο», καθώς και τη δραστηριοποίηση αμερικανικών εταιρειών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμβολή, αλλά και στη στήριξη των ΗΠΑ προς τους τριμερείς μηχανισμούς συνεργασίας της Κύπρου και στο EastMed Gas Forum.

Σε ό,τι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κος Αναστασιάδης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr