Ν. Αναστασιάδης: Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη ότι έπραξα ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να φέρω μια αξιοπρεπή λύση

Πολιτικη


Σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος ή σε κανένα άλλο κράτος ανά το παγκόσμιο δεν ισχύουν ανάλογες αξιώσεις όπως αυτές που προβλήθηκαν είτε στο Κραν Μοντανά είτε και προγενέστερα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως χαίρεται διότι κάποιοι οι οποίοι υιοθέτησαν αφηγήματα όχι φίλων της Κύπρου, αλλά υπηρετών σκοπιμοτήτων διαψεύστηκαν μέσα από τα πρακτικά των ΗΕ που καταδεικνύουν από τη μια την καλή πίστη της ελληνοκυπριακής πλευράς και από την άλλη βεβαίως το απαράδεκτο των αξιώσεων της Τουρκίας και να διατηρεί μονίμως στρατό στην Κύπρο και να είναι εγγυήτρια της Κύπρου – και είμαστε μάρτυρες του τι συνέβη με αυτή τη Συνθήκη Εγγύησης το 1974 – αλλά και για κάθε απόφαση του κεντρικού κράτους να απαιτείται μια θετική ψήφος των Τουρκοκυπρίων που κατά τους ίδιους αποτελεί πολιτική ισότητα. Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε πόσο πολιτική ανισότητα είναι όταν εάν η μικρότερη σε πληθυσμό δεν δώσει θετική ψήφο δεν θα λαμβάνεται απόφαση, ή και για το πόσο θα ελέγχεται αυτή η κοινότητα, η οποία κατά πλειοψηφία σήμερα αποτελείται από Τούρκους έποικους. Έποικους ύστερα από τον ακολουθήσαντα το 1974 στοχευμένο εποικισμό, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη ότι έπραξα ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να φέρω μια αξιοπρεπή λύση», επεσήμανε ο κος Αναστασιάδης και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr