Νύχτα τρόμου στη Μέση Ανατολή: Με ρουκέτες απάντησε η Τζιχάντ – Από τις 23:30 η συμφωνία για κατάπαυση πυρός

Νεα


Μία ακόμη νύχτα έντασης στη Μέση Ανατολή, με τους μαχητές της Τζιχάντ να εκτοξεύουν για πρώτη φορά εδώ κι ένα χρόνο ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, σε αντίποινα για την εξόντωση και δεύτερου ηγέτη της φιλοϊρανικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Μετά τον Ταισίρ Αλ Τζαμπάρ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε και τον διοικητή της Τζιχάντα Χαλίντ Μανσούρ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού κατοικίας στη Ράφα, εξουδετερώνοντας έτσι ολόκληρη την ηγεσία της στρατιωτικής πτέρυγας της ισλαμικής οργάνωσης στη Γάζα.

  • Ισλαμική Τζιχάντ: Επιβεβαιώνει την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ με αιγυπτιακή μεσολάβηση

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε: «Έχουμε αποτρέψει και θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στην αποστολή εκτοξεύσεων πυραύλων από τη Γάζα στο Ισραήλ».

Η Αίγυπτος καλεί Ισραήλ και Ισλαμική Τζιχάντ σε εκεχειρία από τις 23:30

Η Αίγυπτος καλεί σε εκεχειρία από τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

  • Η Αίγυπτος καλεί Ισραήλ και Ισλαμική Τζιχάντ σε εκεχειρία από τις 23:30

Σε έντονο κλίμα οι κηδείες των ανήλικων θυμάτων

Θρήνος και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr