Νικόλαος Δεληγιώργης: Πέθανε ο εκδότης του θρυλικού περιοδικού «Μανίνα»

Νεα


Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο εκδότης Νικόλαος Δεληγιώργης.

Τη δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο του έκανε γνωστή ο γιος του Αλέξανδρος. Ο Δεληγιώργης είχε εκδώσει ανάμεσα σε άλλα τα περιοδικά «Μανίνα» και «Δυναμικό Αγόρι».

Η ανάρτηση του γιου του

«Καλό Ταξίδι πατέρα. Παρακαταθήκη για όλο τον κόσμο τα περιοδικά σου ΜΑΝΙΝΑ, ΑΓΟΡΙ, ΒΑΒΟΥΡΑ, ΠΑΤΤΥ, ΤΡΟΥΕΝΟ, ΓΚΟΛ. Για εμάς η φροντίδα σου, η αγάπη σου και το ανεπανάληπτο σου χιούμορ. Θα τα λέτε με τους φίλους σου εκεί ψηλά και θα μας πειράζετε», έγραψε ο γιος του Νικόλαου Δεληγιώργη, Αλέξανδρος.

Λίγα λόγια για τη ζωή του…

Ο Νικόλαος Δεληγιώργης είχε γεννηθεί στον Πειραιά στις 14 Μαΐου 1937 και ήταν εκδότης περιοδικών και συν-δημιουργός, μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο, δύο εκ των πιο δημοφιλών κόμικς στις δεκαετίες του ’70 και ’80, των «Μανίνα» (για κορίτσια) και «Δυναμικό Αγόρι» (αργότερα έγινε σκέτο… Αγόρι).

Το 1971 ο Νικόλαος Δεληγιώργης εξασφάλισε από την «Ελλάς Πρες» του κ. Γιώργου Σγούρα (που διέθετε δικαιώματα εικονογραφημένων) βρετανικές ποδοσφαιρικές σειρές και συνδημιούργησε το «Γκολ» (που επανεκδόθηκε και πολύ αργότερα).

Τον Ιούνιο του 1972 εξέδωσε μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο τη «Μανίνα», αρχικά σε μεγάλο σχήμα, που έφθασε να πουλάει περισσότερα από 100.000 φύλλα εβδομαδιαίως.

Ακολούθησαν το εβδομαδιαίο «Αγόρι» και τα 15θήμερα «Τρουένο» και «Πάττυ». Επίσης, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εξέδωσε τη «Βαβούρα», (εβδομαδιαίο για παιδιά με ανεπτυγμένο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr