Νεμπράσκα: Ακυρώνει το διάταγμα για την προστασία των φυλετικών διακρίσεων

Νεα


Το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας της Νεμπράσκα, ακύρωσε το μέτρο κατά των διακρίσεων που επέκτεινε την προστασία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, μόλις τέσσερις μήνες μετά την ομόφωνη έγκρισή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίνκολν, ψήφισε τη Δευτέρα (13/6) με σκοπό να ακυρώσει την αναθεώρηση του διατάγματος δικαιοσύνης που θα γινόταν το Φεβρουάριο, ενόψει μιας επιτυχημένης προσπάθειας αναφοράς από μια συντηρητική ομάδα, η οποία θα έθετε επί τάπητος το εν λόγω μέτρο, στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Lincoln Journal Star.

Ειδικότερα, το συμβούλιο που ψήφισε τη Δευτέρα το βράδυ για να αναθεωρήσει το «διάταγμα δικαιοσύνης», περιελάμβανε επίσης τον στρατό και τους βετεράνους ως προστατευόμενη τάξη.

Η οργάνωση «Nebrasca Family Alliance» κατέθεσε την Τρίτη αίτηση ώστε να αφήσει τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν για τον επίμαχο θέμα.

«Η ομάδα θα χρειαζόταν 4.137 υπογραφές για να μπει η ερώτηση στο ψηφοδέλτιο», δήλωσε ο εκλογικός επίτροπος της κομητείας Λάνκαστερ, Ντέιβ Σίβλι.

Το 2012, περισσότεροι από 10.000 πολίτες υπέγραψαν μια αναφορά που ζητούσε από το συμβούλιο να ακυρώσει το διάταγμα περί δικαιοσύνης ή να το βάλει στο ψηφοδέλτιο. Το συμβούλιο δεν έκανε τίποτα από τα δύο, αφήνοντας το διάταγμα στον «αέρα» μέχρι τη Δευτέρα.

«Το μήνυμά μας είναι απλό», ανέφερε η δήλωση της συμμαχίας. «Ας ψηφίσουμε. Το Συμβούλιο του Λίνκολν δεν πρέπει να παρακάμψει τη βούληση των πολιτών».

Πηγές: Associated…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr