ΝΔ: Βίντεο με τα “4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση”

Πολιτικη


Η ΝΔ ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τον τίτλο “4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση“.

Στο πρώτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει ότι “η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη και παράνομη“. Η ΝΔ απαντά στο βίντεο ότι η αλήθεια είναι πως “η ρήτρα αναπροσαρμογής ίσχυε και καθ’ όλη την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της χώρας”.

Στο δεύτερο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει τα εξής: “Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν το έχουν όλοι το ίδιο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, υπάρχει η ρήτρα Μητσοτάκη“. Η ΝΔ απαντά: “Η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία”.

Στο τρίτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται επίσης ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει τα εξής: “Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις. Κυριάκος Μητσοτάκης“. Η ΝΔ απαντά με ένα διάγραμμα που δείχνει ότι στις τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος η Ελλάδα είναι φτηνότερη από το μέσο όρο της ευρωζώνης, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στο τέταρτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ η Δώρα Αυγέρη να δηλώνει: “Ξέρετε όιτ δέχομαι τηλεφωνήματα από οικογένειες ασθενώς που έχουν ρεύμα στην πρίζα“. Εμφανίζεται επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης να δηλώνει: “Με παίρνουν…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr