Να εμβολιαστούν φέτος τα παιδιά για τη γρίπη προτείνουν οι παιδιατρικοί φορείς

Τα Νεα της Περιφερειας


Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η Ένωση Ιδιωτών Παιδιάτρων Λάρισας συστήνουν τον εμβολιασμό όλων των παιδιών μετά την ηλικία των 6 μηνών κατά της γρίπης.

Όπως αναφέρουν “η γρίπη φέτος στη χώρα μας έκανε την εμφάνιση της πολύ νωρίς , κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ συνήθως εμφανίζεται από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ευτυχώς, αυτό ήταν μια παροδική ενδημική νόσος, και τώρα τείνει να εξαφανισθεί.

Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να επανέλθει τους χειμερινούς μήνες, δεδομένου ότι λόγω της χρήσης της μάσκας και των lockdown δεν είχαμε γρίπη τα δύο προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό, οι παιδιατρικοί φορείς συστήνουμε τον εμβολιασμό όλων των παιδιών μετά την ηλικία των 6 μηνών, για τους εξής λόγους:

1. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και σχετικά αποτελεσματικό (50-70%)

2. Η γρίπη προσβάλει κυρίως τα παιδιά, που στη συνέχεια τη μεταδίδουν στους ενήλικες, τους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες.

3. Τα περισσότερα παιδιά δεν θα κινδυνεύσουν ιδιαίτερα από τη γρίπη. Αρκετά όμως από αυτά θα ταλαιπωρηθούν για πάνω από 5 ημέρες με πολύ υψηλό πυρετό, μεγάλη κακουχία, έντονη κεφαλαλγία, εμετούς και μπορεί να αναπτύξουν πολύ σοβαρές επιπλοκές πχ πνευμονία, εγκεφαλίτιδα κλπ και να χρειαστεί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

4. Η νοσηρότητα στα παιδιά προκαλεί απουσίες από το σχολείο και ημέρες χαμένες από την εργασία των γονιών.

5. Η εισαγωγή στο νοσοκομείο ταλαιπωρεί σημαντικά τη σωματική και ψυχολογική υγεία  των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr