Να βρεθεί κανονική λύση για τα παράθυρα με υπογραφές, αλλιώς να καταργηθούν

Αθλητικα


Η Εθνική μπάσκετ σκόρπισε χαρά και μοίρασε έντονα συναισθήματα, όμως ήρθε η ώρα τα παράθυρα να γίνουν με σωστό τρόπο. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Τα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη – και όχι μόνο – ήταν πάλι γεμάτα. Έγιναν ματσάρες, με αποκορύφωμα όσα έγιναν σε Μονς και Βελιγράδι. Δύο θρίλερ που προκάλεσαν έντονα συναισθήματα σε νικητές και ηττημένους. Πανηγύρισαν με την ψυχή τους Έλληνες και Σέρβοι, πόνεσαν πραγματικά οι Βέλγοι και οι Τούρκοι. Οι Εθνικές ομάδες δεν είναι απλή υπόθεση, ο κόσμος τις αγαπάει, οι παίκτες χαίρονται με διαφορετικό τρόπο τις νίκες τους.

Όποιος έχει δει τα video με τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων και των Ιταλών το αντιλαμβάνεται. Η ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι ήταν “καυτή” για ένα παιχνίδι τελικό.


Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρα. Τις Εθνικές ομάδες ο κόσμος τις αγαπάει και την Εθνική μπάσκετ λίγο περισσότερο. Θέλει όμως να τις βλέπει με το σωστό τρόπο και όχι να παρακολουθεί κάτι που της μοιάζει. Δεν απαιτεί κανείς πλήρη σύνθεση στα παράθυρα, αλλά δεν αντέχει και την αποσύνθεση. Σαν αυτή της περασμένης Παρασκευής στα Δύο Αοράκια. Και φυσικά δεν φταίνε σε καμία περίπτωση οι παίκτες που κλήθηκαν εκεί, δεν μπορεί να υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από κανέναν.


Ήρθε η ώρα για κανονική συμφωνία, όχι ευχολόγια

Η συζήτηση περί της χρησιμότητας των παραθύρων ανάβει κάθε φορά που διεξάγονται και ειδικά όταν γίνονται Νοέμβριο και Φεβρουάριο. Τα συμπεράσματα, λοιπόν, που προκύπτουν είναι δύο. Πρώτον ότι αυτοί οι αγώνες των Εθνικών ομάδων κάνουν πολύ καλό στο μπάσκετ και στη δημοφιλία του αθλήματος, κυρίως στην Ευρώπη. Δεν χωρά συζήτηση κάτι τέτοιο.

Δεύτερον δεν γίνεται να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με τα παράθυρα στα επόμενα προκριματικά και του Eurobasket και του Παγκοσμίου Κυπέλου. Αυτή να είναι η τελευταία φορά που το μπάσκετ διχάζεται σε όλα τα επίπεδα και την πληρώνουν όσοι δεν πρέπει. Οι Εθνικές, οι σύλλογοι, οι παίκτες, οι προπονητές. Όχι η Euroleague που προκαλεί το πρόβλημα και οχι η FIBA που δεν το λύνει και κάνει ευχές και προσευχές εδω και πέντε χρόνια.

Κανονική συμφωνία με υπογραφές ή κατάργηση

Τι ακριβώς πρέπει να γίνει; Να καθίσουν κανονικά στο τραπέζι οι δύο πλευρές και να υπογράψουν τη λύση.

Όχι να ελπίζει η FIBA στην καλή θέληση της Euroleague και κάθε φορά να βγαίνει το πρόγραμμα και να διαμαρτύρονται. Οι λύσεις δεν δίνονται ούτε με δημοσιεύματα, ούτε με σχόλια εναντίον της κακιάς Euroleague. Λύνονται μόνο από τους παράγοντες και μόνο από τη FIBA. Είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία και δεν επιτρέπεται να επαιτεί, αλλά πρέπει μόνο να απαιτεί. Και να…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr