Νέος πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μ. Βέμπερ – Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Θ. Μπακόλα για τη θέση του ΓΓ

Νεα


⁩Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε απόψε στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ της Ολλανδιας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες, Θανάση Μπακόλα, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ. Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα θα γίνει αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, τον πρωθυπουργό του Μαρόκου και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας.

Στις διμερείς συναντήσεις συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr