Νέες πυρκαγιές στη Γαλλία – Στάχτη 2.000 στρέμματα, έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι, τραυματίας πυροσβέστης

Νεα


Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν στη νοτιοανατολική Γαλλία, με 2.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη στον νομό Γκαρ όπου ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά και κοντά στη Μασσαλία, να προκαλείται μερικό κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων λόγω του καπνού.

Νότια της Νιμ, πυρκαγιά κατέστρεψε 2.000 στρέμματα πευκοδάσους, προκαλώντας ένα μεγάλο νέφος καπνού το οποίο ήταν αιτία να κλείσει μερικώς ο αυτοκινητόδρομος Α9, που εξυπηρετεί την Ισπανία.

Ο δρόμος άνοιξε ξανά στις 19.30 τοπική ώρα (Κυριακή 31/7), ανακοίνωσε η εταιρία αυτοκινητοδρόμων Vinci.

Με την ενίσχυση βορειοδυτικών και βόρειων ανέμων, των οποίων οι ριπές φθάνουν τα 60 χλμ την ώρα στην ξηρά, η φωτιά εξελισσόταν από τα 2,5 στα 3 χιλιόμετρα την ώρα αργά το απόγευμα.

  • Πυρομανής πυροσβέστης πίσω από τρεις μεγάλες πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα στη Γαλλία

Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά και νοσηλεύεται με εγκαύματα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αγκρινιέ που συντονίζει επί τόπου τις επιχειρήσεις.

Πέντε αεροπλάνα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο μετέχουν στις επιχειρήσεις. Αναμένονται επίσης ενισχύσεις με πυροσβέστες από τους γειτονικούς νομούς για να βοηθήσουν τους 170 πυροσβέστες που ήδη επιχειρούν στην κατάσβεση.

Σε απόσταση 20 χλμ. από τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριαής διέσχισε έκταση 350 στρεμμάτων, σύμφωνα με την τοπική Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης (Sdis).

Η Γαλλία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr