Νέες προκλήσεις της Άγκυρας για δήθεν παρενόχληση τουρκικών F-16 σε ΝATOϊκή άσκηση

Πολιτικη


Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μέσω διαρροών επανέρχεται σήμερα στους ισχυρισμούς ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενοχλούν τουρκικά F-16 στο Αιγαίο. 

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, στην οδό της παραπληροφόρησης συνεχίζει να κινείται η Άγκυρα διότι ουδέποτε ελληνικά μαχητικά θα παρενοχλούσαν μια εθνική άσκηση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Τούρκοι χθες Τετάρτη είχαν εθνική άσκηση που την κάνουν σχεδόν κάθε μήνα. Τα μαχητικά που μετέχουν χωρίζονται σε δυο “ομάδες” όπου επιδίδονται σε αερομαχίες κι άλλα σενάρια. Για την αξιολόγηση τους ζητούν συνήθως  Νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ (AWACS) .

Αυτή η άσκηση σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο βάθος της Τουρκίας κι όχι στα παράλια. Παρ’ όλα αυτά πριν την άσκηση 6 τουρκικά μαχητικά εισήλθαν παράνομα στο FIR Αθηνών όπου και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής, αναχαιτίστηκαν και έγιναν 3 αερομαχίες κοντά στη Λέσβο.

Ακόμη και ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας, πριν λίγο, κατηγόρησε την Ελλάδα για πολιτική εντάσεων σημειώνοντας πως η χώρα μας θέλει να διαταράξει τις σχέσεις των δυο κρατών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως η Αθήνα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου , ενώ για τις τουρκικές αιτιάσεις πως δήθεν η Πολεμική Αεροπορία παρενοχλεί τουρκικά μαχητικά τόνισε πως τα ελληνικά φτερά δεν παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr