Νέες απειλές Ερντογάν & Ακάρ – Η Αθήνα ετοιμάζει διπλωματική αντεπίθεση

Πολιτικη


Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να μην ρίξει νερό στον μύλο της έντασης απαντώντας στις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη σύνοδο της Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την ξαναγράφει στο μυαλό του». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους. Αυτή η παρέμβαση όμως προκάλεσε την αντίδραση του γερουσιαστή Μενέντεζ, που τόνισε πως μία είναι η πλευρά που απειλεί και αυτή είναι η Τουρκία.

Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας ανέδειξε η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει την πολεμική ρητορική εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της χώρας μας.

Ισχυρή στήριξη στην Αθήνα αποτέλεσε η παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αλλά και η συμμετοχή του καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στο δείπνο των ηγετών, καταδεικνύοντας τη σύμπλευση Αθήνας – Βερολίνου στο μέτωπο των δυτικών Βαλκανίων.

«Κανείς δε μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό, που απειλεί αποδεκτά σύνορα, με βάση τα οποία χτίστηκε ο σύγχρονος κόσμος, η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την ξαναγράφει στο μυαλό του» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν για πρώτη φορά οι ηγέτες της Βαλκανικής που συμμετείχαν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr