Νέα τουρκικές υπερπτήσεις – Η Αθήνα απαντά με διεθνοποίηση των προκλήσεων και ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος

Πολιτικη


Μετά τις σημερινές φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους, πριν από λίγο είχαμε μια νέα υπερπτήση πάνω από την Κίναρο, ενώ στην διάρκεια της ημέρας είχαμε και παραβιάσεις. Καθώς η τουρκική ηγεσία εκτροχιάζεται μέρα με την ημέρα, εμμένοντας στην αναθεωρητική στρατηγική της, η Αθήνα διεθνοποιεί τις προκλήσεις και ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ της. Ασπίδα της Ελλάδας είναι και οι συμμαχίες της, διαμήνυσε από το Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δική μας απάντηση σε αυτήν την επιθετικότητα είναι η ετοιμότητα. Περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Καθώς τα 6 Rafale πετούν ήδη στον ελληνικό ουρανό, ο Γάλλος πρόεδρος στηρίζει την Αθήνα, κάνοντας μάλιστα έμμεση αλλά σαφή αναφορά στη ρήτρα αμυντικής συνδρομής.

«Στηρίζουμε πλήρως, το λέω με μεγάλη σαφήνεια, την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση είναι κάτι που δεν θα επιτρέψει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ομοβροντία απειλών από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή. Πρώτος ο Χουλουσί Ακάρ:

«Πάρτε μαθήματα από την Ιστορία και μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να σας λένε κάτι στο αυτί σας. Άλλα είδατε στην Ιστορία σας ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr