Νέα Ζηλανδία: Εφιάλτης ο συνδυασμός Covid-19 και γρίπης – Δωρεάν μάσκες και τεστ από την κυβέρνηση

Νεα


Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα την παροχή δωρεάν μασκών προστασίας και γρήγορων τεστ αντιγόνου σε μια προσπάθεια να περιορίσει ένα κύμα της Covid-19 που πλήττει τη χώρα και να μειώσει την πίεση στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό αλλά και με γρίπη.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται στη Νέα Ζηλανδία μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων covid-19 και οι αρχές προβλέπουν ότι το τρέχον κύμα που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Τα νοσοκομεία ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την εισροή των ασθενών, με τις ουρές αναμονής να μεγαλώνουν και αρκετά προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός της έξαρσης των κρουσμάτων covid και των νοσηλειών, το χειρότερο κύμα γρίπης στην πρόσφατη ιστορία και οι απουσίες προσωπικού ασκούν μεγάλη πίεση τόσο στους υγειονομικούς όσο και στο σύνολο του συστήματος υγείας», δήλωσε η Αΐσα Βεράλ υπουργός αρμόδια για την αντιμετώπιση της covid-19.

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με πληθυσμό 5,1 εκατομμύρια, κατέγραψε 11.382 νέα κρούσματα σήμερα, ενώ 765 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Η Νέα Ζηλανδία κάποτε θεωρούνταν υπόδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας καθώς μέχρι τα τέλη του 2021 είχε σχεδόν γλιτώσει από την covid-19 αφού είχε κλείσει τα σύνορά της. Όμως η κυβέρνηση αναθεώρησε την πολιτική μηδενικής covid…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr